GreenBrands - Tutustu tarinaamme

Punora Group Oy on toiminut vuodesta 2011 alkaen ja olemme suomalainen perheyritys, jonka arvoja ovat alusta asti olleet luotettavuus, rehellisyys ja aitous. Haluamme työskennellä vain sellaisten valmistajien kanssa, jotka valmistavat taatusti ekologisia tuotteita. Viherpesua emme hyväksy missään muodossa. Yksi meille tärkeä arvo on myös tuotteiden edullinen hintataso.


Emme usko, että hinta kertoo kovinkaan usein tuotteen (vaikkapa kasvovoiteen) laadusta – vain sillä on mielestämme merkitystä, mitä ainesosia tuote sisältää, millaisia ympäristövaikutuksia tuotteella on, miten se vaikuttaa käyttäjän ihoon tai terveyteen ja millaisissa oloissa tuotteet on valmistettu. Ekotuotteet eivät saa olla harvojen luksusta, vaan haluamme tuoda ne kaikkien suomalaisten saataville. 


Mistä kaikki alkoi? 


Tarinamme alkoi vuoden 2010 puolella, kun perustajamme Markus – joka vielä tuohon aikaan oli opiskelija – tiskasi eräänä myöhäisiltana. Hän sai astianpesuainetta silmäänsä ja alkoi lukea astianpesuainepakkauksen varoitustekstejä. “Vakavan silmävaurion vaara. Mentävä heti lääkäriin”. No, aivan ohjeiden mukaan Markus ei toiminut vaan nukkui yön yli. Silmän vaivatessa edelleen seuraavana päivänä hän joutui hakeutumaan lääkäriin. Lääkäri läksytti Markusta käynnin yhteydessä siitä, että jos vastaava joskus tulevaisuudessa toistuisi, on lääkäriin lähdettävä vaikka keskellä yötä, sillä “nämä pesuaineet ovat voimakkaita ja vaarallisia”. Nuo sanat jäivät Markuksen mieleen. Hän alkoi välittömästi selvittää, oliko markkinoilla olemassa hellävaraisempia tuotteita. Koska Markus oli aina ollut kiinnostunut ympäristöasioista, hän alkoi etsiä tuotteita, joissa yhdistyisi hellävaraisuus, turvallisuus ja ympäristöystävällisyys.  


Näihin kriteereihin sopivia tuotteita todella löytyi – mutta hinta vain oli moninkertainen, mitä tuotteet maksoivat kotimarkkinoillaan Keski-Euroopassa. Kiinnostavia tuotteita löytyi itse asiassa niin paljon, että pian heräsi ajatus omasta verkkokaupasta. Ensimmäisessä GreenDealin verkkokaupan versiossa oli vain 12 tuotetta, mutta pian tuotemäärä kipusi sataan, tuplaantuen säännöllisesti uusille satalukemille. Uteliaisuus ekotuotteita ja tuotteiden ainesosia kohtaa on aina ohjannut GreenDelin toimintaa, niin myös vuonna 2012, kun GreenDeal aloitti maahantuomaan ensimmäistä luonnonkosmetiikkasarjaa Alvaa. Myöhemmin maahantuonti eriytettiin omaksi toiminimekseen ja GreenBrands perustettiin. Alusta asti olemme halunneet tarjota suomalaisille mahdollisuuden loistavaan laatuun mahdollisimman hyvällä hinnalla, ja tämä ajatus ohjaa maahantuontifilosofiaamme tänäkin päivänä. 


Nykyisin tuotteita on valikoimissa jo lähes 3000 ja teemme yhteistyötä yli 20 valmistajan kanssa. Toimimme sarjojen maahantuojana ja osallistumme myös tuotteiden tuotekehitykseen, jotta meillä on tarjolla aina sellaisia tuotteita, joita Suomessa kaivataan. Käytämme vuosittain satoja työtunteja tuotevalikoiman kehittämiseen, valmistajien tapaamiseen ja tiimimme kouluttamiseen, jotta tuntisimme tuotteemme läpikotaisin ja jotta meillä olisi aina myynnissä markkinoiden ekologisin ja kiinnostavin valikoima tuotteita. 

Haluamme tuntea tuotteemme erittäin hyvin ja olla kartalla markkinoiden muutoksesta. Koska haluamme olla mukana pienentämässä suomalaisten hiilijalanjälkeä ja ympäristövaikutuksia, toimintaamme on alusta asti ohjanneet tiukat ympäristötavoitteet: kierrätämme kaikki materiaalimme pakkauksista lähtien, emme maahantuo tuotteita Euroopan rajojen ulkopuolelta (jos kyseisiä raaka-aineita tai tuotteita on vain saatavana eurooppalaisina) ja käytämme Posti Green -hiilidioksidineutraaleja lähetyksiä.


Eettisyys on meille erittäin tärkeää. Teemme mieluiten yhteistyötä pienien yritysten kanssa, joiden toimintaa ohjaa aito halu pienentää kosmetiikan ja pesuaineiden ympäristövaikutuksia ja valmistaa tuotteita suurella sydämellä. Tästä johtuen et löydä GreenBrandsista esimerkiksi ylikansallisten jättiyritysten tuotteita (kuten Santea, Logonaa tai Ecoveria). 


Mukava, että luit tänne asti. Jos haluat lähettää meille kysymyksiä tai palautetta, tavoitat meidät sales@greenbrands.fi


Ekologista päivänjatkoa toivottaen


Markus & Reijo


Loading...